divendres, 24 de febrer del 2012

Per dur a terme la pràctica del vídeo, vaig aprofitar que havíem estudiat el text instructiu amb els de 4t de diversificació, per tal d'oferir-los la possibilitat de fer una activitat voluntària que consistia en l'enregistrament d'un vídeo que m'ajudaria a completar una de les tasques d'un curs que estava realitzant. La seva resposta va ser molt bona i de seguida s'apuntaren a fer-la. Aprofitant que en Kevin és d'Equador i que s'havia presentat com alumne voluntari, li vaig proposar explicar una recepta típica del seu país.
Per desenvolupar l'activitat, hem usat un aula del centre on hi ha poc renou i amb la presència de la resta de companys. En Kevin Baños va proposar explicar una recepta que es diu "bolas de carne". Aquí la teniu...

dilluns, 13 de febrer del 2012

Wordle alumnat

Wordle: Alumnat

Aquí teniu el producte d'aquelles paraules que els alumnes de 3r d'ESO han considerat més properes a l'alumnat. Els ha costat, però a la fi ho han aconseguit...

Wordle professorat

Wordle: Professorat

Aquí teniu les paraules que l'alumnat ha considerat més adequades per a la tasca
del professorat.Alguns comentaven que la diferència
entre la quantitat de paraules
relacionades entre uns i altres
marcava la quantitat de feina que fèiem. Només per
això, ja ha valgut
la pena haver fet aquesta activitat.

dissabte, 11 de febrer del 2012

Sóc Mestre



Aquest és el vídeo que escoltarem a l'aula. Aquí en teniu un primer trast. L'activitat consistirà en què dos grups d'alumnes faran un "mosaic" de paraules. Un d'ells l'elaborarà amb els conceptes que considerin una implicació més directa amb el professorat; els segons, el faran amb conceptes que els afectin directament a ells.

dijous, 2 de febrer del 2012

Algunes reflexions...

La integració de les TIC a l'àrea de llengües consider que és un recurs i una eina més de què podem disposar el professorat per al coneixement de la llengua. Permet des de crear una activitat interactiva en grup fins a poder dissenyar un moodle, un bloc,etc... per estar sempre assabentats de les novetats que es facin a classe i de tots aquells aspectes que nosaltres com a docents trobem d'especial interès per completar el currículum que han d'assolir els nostres alumnes.
Consider que l'ús de les TIC ens permet treballar en equip i incidir en aspectes que no són merament lingüístics, però que haurem de reforçar amb l'estudi de la llengua, com poden ser: la comunicació entre els participants, la redacció i la creació d'arxius per compartir, entre d'altres.